تصفیه آب
آب تنها منبعی است که جايگزينی برای آن فعلا وجود ندارد و به همين دليل امروزه تاکيد بر صرفه جويی و استفاده بهينه از منابع آبی میباشد.امروزه تصفيه آب چه به عنوان آب آشاميدنی و چه برای استفاده صنعتی، از اهميت خاصی برخوردار است. در كاربردهای صنعتی عدم تصفيه مناسب و صحيح آب، دستگاهها و تجهيزات را متحمل خسارات زيادی كرده و روند عمليات واحد را با مشكل مواجه خواهد ساخت.
رايج ترين روشهای تصفیه آب جهت تولید آب آشامیدنی و آب های مورد استفاده در صنايع مختلف:روشهای تصفیه آب
- اسمز معکوس (RO)
- تصفیه غشایی (MF,UF,NF)
- الکترو دیالیز
- روشهای فیزیکو شیمیایی
- روشهای تبادل یونی (سختی گیر)
- روشهای فیلتراسیون (فیلتر شنی و کربنی)
- روشهای گندزدایی (کلر، ازن، UV)
تصفیه آب به کمک تکنولوژی های نوین
بر طبق آمار و ارقام ارائه شده سالیانه ۳۶۰۰۰۰ نفر به خاطر بیماری های ناشی از مصرف آب آلوده جان خود را از دست می دهند. دلیل اصلی این امر عدم دسترسی این افراد به آب آشامیدنی سالم یا تجهیزات تصفیه آب می باشد.
طی پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ توسط شرکت Freedonia (شرکتی تحقیقاتی در رابطه با بازار صنایع) انجام شد، پیش بینی شد که نیاز و درخواست استفاده از تکنولوژی های نوین تصفیه آب تا سال ۲۰۱۷ سالانه رشد ۵/۹ درصدی خواهد داشت و ۱۳ میلیارد دلار ارزش این تجهیزات خواهد بود.
در طول سال های اخیر سیستم های تصفیه آب ساده تر شده اند و به راحتی در دسترس ساکنان منازل مسکونی قرار گرفته اند. سیستم های فیلتراسیون و تصفیه آب انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای مزایا و معایب منحصر به فرد خود می باشند. پروسه ی انتخاب سیستم مناسب میتواند بسیار خسته کننده و فرساینده باشد. اولین گام تحقیق و سپس قیاس، سنجش و در آخر انتخاب می باشد. این امر بسیار مهم بوده و مستقیماً بر روی سلامت شما تاثیرگذار خواهد بود. ممکن است تکنیک های استفاده شده در این تجهیزات تصفیه آب متفاوت باشند اما هدف و محصول نهایی همه آن ها زلال سازی، تصفیه آب و قابل شرب نمودن آب مصرفی شما می باشد.